t

In 1916 liegt Charley Bourne over zijn leeftijd om dienst te kunnen nemen. Hij belandt op de slagvelden van Frankrijk, vlak voor het begin van de Slag aan de Somme. In de loopgraven ervaart hij dat de werkelijkheid een stuk grimmiger is dan gedacht. De Engelsen vechten niet alleen tegen het Duitse leger, maar ook tegen het weer, de modder, dodelijke technologie, stugge tradities en ouderwetse bevelvoering. Charley's Oorlog ontwikkelde zich tot een klassieker in de Britse stripgeschiedenis en wordt beschouwd als 'the greatest British war comic strip ever created'. Nauwkeurig gedocumenteerd door de ervaren Pat Mills (scenario) en minutieus in beeld gebracht door stripveteraan Joe Colquhoun (tekeningen).

'Charley's Oorlog is een ontroerend document humaine over een generatie jonge jongens die in de loopgraven volwassen werd' - Sunday Time.

De eerste twee delen van deze reeks zijn uitgegeven door Just Publishers (vertaling en belettering door Hum!). Het derde deel is door Hum! uitgegeven.

 

prev

Bekijk een PREVIEW van vier episodes uit deel 3
(episodes 3, 5, 21 en 23- 16 pagina's totaal).

 


 

DEEL 1: 2 JUNI 1916 - 1 AUGUSTUS 1916
Charley neemt vrijwillig dienst... en belandt in de Slag aan de Somme

DEEL 2: 2 AUGUSTUS 1916 - 17 OKTOBER 1916
Tanks arriveren aan het Westfront en Charley verlies
t zijn beste kameraad

DEEL 3: 17 OKTOBER 1916 - 21 FEBRUARI 1917
Gewond keert Charley terug naar Londen - dat door zeppelins wordt belaagd

DEEL 4: HET VERHAAL VAN BLAUW
Deserteur Blauw vertelt Charley over de akelige slag om Verdun

DEEL 5: TERUG NAAR HET FRONT
Eenmaal hersteld, moet Charley terug, de loopgraven in

o

humf


a

DEEL 5: Terug naar het front
(september 2019)

Eenmaal hersteld van zijn verwondingen, wordt Charley teruggestuurd naar het front... rond het Vlaamse Ieper. Daar is de oorlog hopeloos vastgelopen.