Hum


Het doek gaat weer op...na 25 jaar wachten!

Eindelijk!
De serie Philemon is uniek door de surrealistische verhalen in combinatie met de grafische stijl van maker Fred (werkelijke naam: Fredéric Othon Theodore Aristidès). Na publicatie van een aantal verhalen in stripweekblad PEP verschijnen er 9 albums in het Nederlands; helaas niet chronologisch, niet compleet en  bij verschillende uitgeverijen. Blijkbaar was er niet voldoende belangstelling voor de complete reeks en dat is jammer omdat de serie een mooi afgerond geheel is.

Philemon beleeft zijn avonturen immers op de letters van de Atlantische Oceaan, en in Frankrijk is de reeks geruime tijd precies 15 letters lang - net zoveel als het aantal letters in Ocean Atlantique. 

De nieuwe Hum! verzamelaarseditie, begonnen in 2012, moet de complete Nederlandstalige uitgave worden die Philemon verdient. Uitgevoerd in hardcover, inclusief letter op de rug van elk album. In onze taal betekent dat 17 albums. 

 

 

Dertiende album: De verkleinkijker.
(maart 2017)

Onze meest recente: De verkleinkijker
Een nieuw album, nooit eerder in het Nederlands verschenen. Chronologisch gezien het tweede verhaal in de reeks, maar in Frankrijk alleen uitgegeven samen met het eerste verhaal, in de bundel Avant la lettre. Uitgeverij Hum geeft beide verhalen apart uit. In dit album maakt Philemon voor het eerst kennis met oom Filistijn, de man die met zijn magische kennis de bestaande wereld aardig op de schop kan zetten.

De volgende Philemon verschijnt dan in september 2017:
De herherinnering. Opnieuw vertaald, opnieuw beletterd. In twee versies, met zowel de originele als de nieuwe omslag!

Interesse in de volledige reeks, of een afzonderlijk album?
Ga naar de bestelpagina.
Dit verplicht je tot niets, maar het helpt ons beter in te schatten hoeveel stuks we zullen laten drukken. Op deze pagina staat tevens bij welke stripspeciaalzaken albums verkrijgbaar zijn.

w hum

f